И Евертън стъпка Арсенал, мърсисайдски тандем на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Артилеристите не са печелили от 1 ноември

Класирането във Висшата лига доби популярния от 80-те години на миналия век вид, когато често на първите две места стояха два от най-силните клубове в Европа по онова време – Ливърпул и Евертън.

По-рано днес Червените премазаха Кристъл Палас със 7:0, за да се утвърдят на върха на таблицата с 31 точки, а няколко часа след това Карамелите нанесоха поредно поражение на все по-затъващия Арсенал с 2:1, за да се изкачат до втората позиция, събирайки 26 точки.

Арсенал е на незавидното 15-о място в класирането с едва 14 точки и не е печелил в Премиър Лийг от 1 ноември, когато надделя с 1:0 над Манчестър Юнайтед.

В средата на първата част Евертън излезе напред след автогол, след като Роб Холдинг не успя да прецени добре центриране и отклони нелепо топката в собствената си врата.

Не след дълго Артилеристите получиха право да изпълнят дузпа, Никола Пепе беше точен с удара си от бялата точка. В самия край на полувремето обаче домакините отново поведоха – Гилфи Сигурдсон изпълни корнер, а Йери Мина засече с глава, за да направи 2:1.