И след 9 мача без победа Монтана с шанс да се отлепи от дъното
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от северозападния град спечели за последно през февруари

Закотвилият се на дъното на класирането на Първа ПФЛ – Монтана, приема предпоследния Етър в изключително любопитен сблъсък, който може да хвърли доста повече светлина в битката за оцеляване.

Домакините са в серия от девет мача без победа – четири равенства и пет загуби, но въпреки това пълен успех днес би им позволил да изпреварят Болярите, които имат само една точка повече в своя актив.

Тимът от северозападния град регистрира последната си победа на 19 февруари, когато успя да надделее у дома над ЦСКА 1948 с 1:0.

Монтана има известно психологическо предимство и на база преки двубои, тъй като в редовния сезон записа победа и реми срещу Виолетовите.

Старши треньорът на домакините Атанас Атанасов ще сглобява стартовата си единайсеторка без контузения алжирския централен бранител Раян Сенхаджи. Аут е и халфът Михаел Орачев, който поднови тренировки, но все още не е готов за игра.

Титуляр за гостите от Велико Търново се очаква да започне таранът Преслав Боруков, който се появи като резерва в последните два мача от редовния сезон.

Според Efbet спортни залози силите на съперниците са изравнени. Коефициентът за победа на Монтана е 2.75, а евентуален успех на Етър е оценен с 2.85. Ставката за равенство е 3.25.

Типстърите на 7 Спорт очакват среща с малко голове, а освен това съветват да се избере залог Двоен шанс (победа за Монтана или равенство), като коефициентът за тази опция гравитира около 1.50.

Двубоят започва в 17.30 часа и е включен в ТВ програмата за футбол днес.