И Влада нахока Пеп, настоя да пуска в игра съпруга Зинченко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съпругата на смятания за трансферен провал в Манчестър Сити Олександър Зинченко избухна с гневни критики по адрес на мениджъра на Гражданите Пеп Гуардиола.

В личния си канал в YouTube aпетитната репортерка Влада Седан нарочи предводителят на Сити за главен виновник за отпадането на отбора от Олимпик (Лион) в Шампионската лига.

“Видяхте какво се случи,” започна украинската спортна журналистка. “Не съм футболен играч, нито треньор, нито критик или анализатор. Знам, че моето мнение не е авторитетно.

“Вероятно нямам право да кажа това и Олександър би ми забранил, но, казано по по-мил начин без да обиждам, всичко е по вина на Гуардиола.

„В толкова важен момент да използваш такава експериментална тактика е пълен прова. Нямам право да критикувам, но защо той игра с 3-ма централни защитници?

“Просто нямам думи, защото да използваш такъв титулярен състав… вижте какви играчи имаше на пейката. Буквално няколко клуба в света могат да си позволят такива резерви.“

„Едно нещо е да те отстрани Байерн, но съвсем друго е да го стори Лион. Не искам да обиждам отбора, но искам само да напомня, че това е тимът, който завърши на 7-ото място във Франция.”

Самият Зинченко побърза да замаже гафа, но мнозина вече смятат, че след словесните бисери на Влада пътят за него към основния тим на Сити е окончателно затворен.

“Хора, трябва да кажа няколко неща за случилото се,” написа бранителят Лично аз не съм казал нищо лошо или осъждащо относно нашата тактика, така че не бъркайте, че това са мои думи, много ви моля.

“Обяснявах, че ние като играчи разбираме различните тактически изисквания и се адаптираме към тактиката, към която се иска да се придържаме. Не съм казал, че мениджърът е сбъркал срещу Лион.

И Влада нахока Пеп, настоя да пуска в игра съпруга Зинченко 1

“Ако сте гледали минали мои интервютата и сте обърнали внимание на начина, по който говоря за нашия мениджър, тогава можете да ми повярвате. Той е №1. Второ – за жена ми.

“Въпреки че е журналист, тя също така е и фен. През сезона тя беше с нас на всички мачове – гостувания и домакинства, защото е голям фен на Сити!”

23-годишният Зинченко пристигна в Манчестър през 2016 година, но така и не съумя да пробие в първия тим и бе пращан под наем в ПСВ Айндховен, по време на който игра и за резервите на тима.

“Във видеото можете да видите емоциите ѝ веднага след мача,” продължи с нелепите обяснения играчът. “Тя даде мнение, както правят всички фенове, защото иска да се справяме все по по-добре.

И Влада нахока Пеп, настоя да пуска в игра съпруга Зинченко 2

“Напълно разбирамо е, че тя не трябваше да го публикува в социалните мрежи, тъй като е моя жена, но не се опитва да изрази мнението като журналист за мениджъра на отбора, а просто реагира на разочарованието си като фен.

“Пиша в момента от сватбата си и вместо да се наслаждавам на този невероятен момент, се обяснявам. Трябва да го направя, защото не мога да го оставя просто така. Надявам се, че ме разбирате.”