Ибра слага номер 9 и… край на проклятието
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианските медии съобщават, че през новия сезон нападателят на Милан Златан Ибрахимович ще облича фланелка с номер 9, като по този начин ще опита да сложи край на придобилото популярност на “Сан Сиро” вярване, че “деветката” на Росонерите е прокълната.

Според няколко от най-популярните издания на Апенините Ибра вече се е разбрал с шефовете на клуба за новия си договор, макар че в сряда вечер информацията бе обявена за фалшива от мастития агент Рино Майола.

През миналия сезон 38-годишният таран носеше фланелка с номер 21, но сега взел решение да нахлузи “деветката”, която се оказа тежко бреме за куп нападатели в последните години.

Дори доказани стрелци като Фернандо Торес и Гонсало Игуаин не успяха да демонстрират класата си, влизайки в списъка на провалите, включващ още Алекс Пато, Алесандро Матри, Матиа Дестро, Луис Адриано, Джанлука Лападула, Андре Силва и Кшиштоф Пятек.

Всъщност според тифозите на Росонерите, след напускането на Пипо Индзаги през юли 2012 година, никой от обличалите след това фланелката с номер 9 не е съумял да достигне обичайното си ниво.

Самият Индзаги, който в момента е начело на Беневенто, заяви в шеговит тон, че с въпросното “проклятие” е свършено щом Златан се е заел с него.

“Всичко това ме кара да се усмихвам,” коментира Пипо пред Sky Sport Italia.

“Да, фланелката с номер 9 наистина тежи, но не мисля, че проклятието съществува. Но ако Ибрахимович сложи деветката, бъдете сигурни, че с него (проклятието) е свършено.

“Това е важна фланелка, която отново ще вкарва голове. Както го правех аз, наследявайки Ван Бастен и Уеа.”