Ибрахимович изведе Милан до успех в голямото дерби с Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Милан победи Интер с 2:1 в дербито на Милано от 4-ия кръг на Серия "А"

Милан надигра Интер с 2:1 в „Дерби дела Мадонина” от 4-ия кръг на италианското първенство Серия “А”. В герой за “росонерите” се превърна Златан Ибрахимович, който отбеляза и двата гола за “червено-черните” и им донесе успеха в дербито на Милан. Точен за “нерадзурите” пък бе Ромелу Лукаку като и трите попадения в мача паднаха през първото полувреме.

Наставникът на Интер – Антонио Конте, заложи на схема 3-5-2 като Лукаку и Лаутаро бяха на върха на атаката на домакините. В халфовата линия действаха Хакими, Барела, Брозович, Видал и Перишич, а в отбрана пред вратаря Ханданович започнаха Д’Амброзио, Де Фрай и Коларов.

Стефано Пиоли заложи на схема 4-2-3-1 като излекуваният от коронавирус Златан Ибрахимович поведе нападението на гостите. Зад него действаха Леао, Чалханоглу и Алексис Салемакерс. Като дефанзивни халфове започнаха Кесие и Бенасер, а четиримата в отбрана пред вратаря Донарума бяха Ернандес, Романьоли, Кяер и Калабрия.

В 11-ата минута “росонерите” получиха дузпа. Александър Коларов фаулира Златан Ибрахимович в наказателното поле и главният съдия Маурицио Мариани не се поколеба да посочи бялата точка. Ибрахимович пропусна от бялата точка, като Ханданович успя да спаси, но топката се върна при шведа, който при добавката се разписа за 0:1 и даде аванс на Милан.

Три минути по-късно “червено-черните” отбелязаха втори гол. Автор на попадението отново беше Ибрахимович, който се възползва от отлично центриране на Леао и вкара за 0:2. Малко след това Лукаку опита да намали резултата с удар по земя, но Донарума спаси.

В 29-ата минута белгийският нападател на Интер се разписа. Иван Перишич получи подаване в полето на съперника и отправи топката към Лукаку, който от трудна позиция вкара за 1:2.

В 32-рата минута Джанлуиджи Донарума направи отлично спасяване при удар на Барела и запази аванса на “росонерите”. До края на полувремето двата отбора имаха по няколко добри атаки, но ново попадение не падна и Милан се прибра на почивка с гол преднина.

Петнадесет минути след началото на второто полувреме Артуро Видал комбинира с Ашраф Хакими, който не успя да нанесе добър удар по топката и нямаше проблеми за Донарума.

В 73-ата минута главният съдия първоначално отсъди дузпа за Интер за нарушение на вратаря на “росонерите” срещу Лукаку. След намесата на ВАР обаче 11-метровият наказателен удар бе отменен, тъй като бе маркирана засада при атаката на домакините.

В добавеното време Ромелу Лукаку пропусна последното положение в мача, след като не успя да намери очертанията на вратата от близка дистанция.

Така Милан постигна четвърта поредна победа от началото на сезона и с актив от 12 точки е лидер в класирането на Серия А. Отборът на Интер пък остана със 7 пункта на 6-ото място.