Ибрахимович: Направих всичко възможно да донеса трофей на Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще видя как ще се чувствам в следващите дни и ще реша бъдещето си", заяви той

Лидерът на Милан – Златан Ибрахимович беше много шастлив след триумфа с титлата на Италия вчера. Той вдигна второто си Скудето с екипа на Милан, след като последната шампионска титла на “росонерите” бе от 2011 година, отново със шведа в състава.

Ибра посвети успеха си на агента си Мино Райола, който почина наскоро.

“Чувството е прекрасно. Бях тук при предишния триумф на Милан. 11 години по-късно отново съм тук. Дойдох с обещание и го изпълних. Мнозина се смееха, когато казах, че отново ще спечелим Скудетото, но работихме усърдно и показахме какво означава да страдаш за постигането на твоите резултати. Посвещавам това на Мино. Той беше сред тези, които ме искаха в Милан, и ми каза, че съм единственият, който може да спаси Милан. Посвещавам този трофей на него, той е първият без Мино до мен. Какво би ми казал той, ако беше тук сега? “Да поиграем още 10 години и да отмъкнем още пари!” (смее се – б.р.)

“Трябва да бъда в добра форма и да направя определени неща. Когато се почувствам добре, ще видя каква е ситуацията. Все още усещам, че мога да правя разликата, когато съм на терена. Не виждам друг Ибра наоколо. Ще взема решение през следващите няколко дни. Беше ми доста трудно напоследък както физически, така и заради други лични причини. В крайна сметка направих всичко възможно, за да помогна на Милан да спечели този трофей. Боях се, че ще се наложи да се оттегля, но ще го направя по своя начин.”

“Разбира се, аз говоря доста в съблекалнята. Казах на вички да останат концентрирани. Лесно е в подобни ситуации да загубиш самообладание. Това е отмъщение за много играчи, в които хората не вярваха. Разликата между предишния ми престой и сегашния е огромна. Преди 11 години съставът беше изграден от 22-ма шампиони, които бяха спечелили всичко. Във всеки сезон бяхме фаворити. Сегашният състав е пълен с млади играчи. Поставяме ги под напрежение и ги оставяме да разберат какво представлява Милан. Това са две различни истории”, коментира Ибрахимович.