google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Милан постигна категорична победа с 4:1 при гостуването си на Сампдория на “Стадио Луиджи Ферарис” в мач от 37-ия кръг на Серия “А”. Две попадения за успеха на “росонерите” отбеляза звездата на тима Златан Ибрахимович, а един гол добавиха Хакан Чалханоглу и Рафаел Леао. Точен за “моряците” пък бе младокът Кристофър Аскилден.

С тази си победа, Милан се върна на правилния път, тъй като в миналия кръг направи реми 1:1 с Аталанта. Успехът осигури място на “росонерите” в Топ 6, след като авансът им пред седмия Наполи е вече 4 точки при само един оставащ кръг до края на сезона.

Двубоят в Генуа започна по отличен начин за тима на Стефано Пиоли. След само четири минути игра гостите имаха аванс в резулата след попадение на Златан Ибрахимович.

Вторият гол за Милан падна чак в 54-ата минута, когато Чалханоглу се разписа с прецизен удар след асистенция на Ибрахимович. Четири минути по-късно шведът се разписа за втори път и предреши крайния изход на мача, тъй като резултатът стана 0:3.

Сампдория отбеляза почетен гол в 87-ата минута. Резервата Кристофър Аскилден се разписа със страхотен удар от средна дистанция като не остави шансове на Донарума – 1:3.

В 92-рата минута Рафаел Леао вкара четвърти гол за “росонерите”. Младият бразилец получи пас на границата на наказателното поле и с елегантен удар я прати в мрежата на домакините за крайното 1:4.