Идва ли краят на една епоха във футбола?!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джанлуиджи Буфон е пред дилема дали да спре с футбола

Легендарният италиански вратар на Парма Джанлуиджи Буфон вече сериозно обмисля върху решението дали да сложи окончателно край на своята пребогата и именита футболна кариера. Според един от популярните на “Ботуша” спортни журналисти Джанлука ди Марцио, окончателното решение ще бъде взето до броени дни. Пред него съществува варианта да остане на “Енио Тардини” или и той като мнозина от футболния елит на Европа да избере преминаване в саудитски клуб.

През изминалата кампания Буфон, който е на 45 години изигра 19 срещи във всички надпревари, в които извади топката от мрежата си на 24 пъти, а в 5 двубоя запази и сухи мрежи. Той получи травма в мача от решаващите плейофи за промоция в Серия “А” срещу Каляри, който бе загубен от “дуковете” с 2:3, а след това двата състава си врътнаха нулево реми на реванша и Парма изпи горчивата чаша на разочарованието и не успя да се завърне в елита. 

Контрактът на Буфон с ”пармалатите” е следващото лято. Доскорошният национал на “скуадра адзура” е истински исполин в историята на италианския футбол и с неговите 5 участия на световни футболни финали, а и със записаната световна титла през 2006-та година остави името си със златни букви в пантеона на италианския футбол. Кариерата му на клубно ниво също е безкрайно респектираща, като следата му е на един от най-добрите вратари за всички времена. Във витрината си има медали от 10 шампионски титли на Италия с Ювентус и една на Франция с Пари Сен Жермен.