google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От разгрома на РБ Лайпциг в средата на седмицата до неприятното поражение през уикенда от Арсенал, "червените дяволи" са непоследователни и показват малко признаци на напредък

Повече от година фенове и специалисти очакват Манчестър Юнайтед да демонстрира напредъкрщ под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Но след поредната седмица на непоследователност става все по-ясно, че напредък може да бъде постигнат само без норвежеца начело. Юнайтед направи най-лошия си старт на сезон след провала на Дейвид Мойс, когато в крайна сметка завърши на седмо място само 12 месеца след спечелването на титлата със Сър Алекс Фъргюсън начело.

Междувременно “черевните дяволи” не успяха да спечелят първите си четири мача на Олд Трафорд за първи път от 1972-73 г., когато завършиха на 18-то място. Със сигурност краят на Солскяер е близо. И ако не сега, тогава кога?

След  оптимисчитната победа на “червените дяволи” с 5:0 над РБ Лайпциг в Шампионската лига, Солскяер бе тотално надигран тактически от Арсенал на Микел Артета. Юнайтед на Солскяер е точно същият отбор, какъвто беше преди година: добър на контраатака, способен да спечели най-големите мачове – пример двете победи над ПСЖ на “Парк де Пренс”, но липсва тактическа подготовка, необходима за следващата стъпка.

Нищо не се е променило и нищо не се променя. Това е самото определение за положението на Ман Юнайтед при Солскяер. Да продължиш да вярваш в Солскяер – управителният съвет на клуба все още го прави – означава да игнорираш огромните доказателства, че клубът не върви добре в последните няколко месеца.

Солскяер е почти уникален в способността си винаги да се появява на ръба на голям пробив, защото никой друг мениджър на топ клуб не е толкова добър в спечелването на бляскавите мачове и толкова непостоянен във всичко останало.

Може би Ман Юнайтед прекара седмици в работа по схемата, на която Солскяер да заложи в мача с Лайпциг. Но съдейки по решението на мениджъра да се придържа към нея за следващия мач, въпреки че Арсенал играе съвсем различен стил футбол, справедливо е да се предположи, че това не е никак добре обмислено. Не е изненадващо, че Арсенал надигра Юнайтед във всички области на терена, въпреки че Ман Юнайтед изглеждаше много силен срещу Лайпциг.

Юнайтед трябва да участва в надпреварата за титлата и въпреки това изглежда, че завършване в топ 4 би било приемливо за шефовете на тима. В момента те са далеч дори от това ниво за топ 4. След победата в сряда, някои от медиите предположиха, че Юнайтед на Солскяер най-накрая е показал своята мощ. Четири дни по-късно и начинът на поражението им от Арсенал е най-яркият пример досега за това как тактическите предпочитания на Солскяер водят само до илюзията за напредък.

От най-голямата крачка напред към най-голямата крачка назад, Солскяер е начело на тима вече 18 месеца и нищо не се е променило. Време е Уудуърд и семейство Глейзър да осъзнаят, че за да може клубът наистина да бъде последователен и да има напредък, трябва да остави Солскяер зад себе си.