Играч на Манчестър Сити е номер 1 във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рубен Диаш бе над всички през тази кампания в Премиър Лийг

Централният защитник на шампиона Манчестър Сити – Рубен Диаш, спечели наградата “Футболист на годината”, която се връчва от Асоциацията на пишещите за футбол журналисти в Англия.

24-годишният португалец направи страхотен сезон на “Етихад” и отборът регистрира много сухи мрежи заради силните му изяви. Той пристигна в клуба в началото на сезона за сумата от 65 млн. паунда от Бенфика.

“Това е голяма привилегия. Ясно е, че нямаше как да постигна всичко това без успехите на отбора. Мисля, че да получа тази награда е отличен пример както работи тимът ни и начинът, по който градим играта си. Тази награда показва единството, което имаме на терена, как се представяме и духа, който имаме”, заяви Диаш..

От Асоциацията на пишещите за футбол посочиха, че Диаш е спечелил наградата с преднина пред Хари Кейн, a трети е останал Кевин де Бройне.

Общо девет играчи на Манчестър Сити са получили гласове в класацията, като шампионите са обрали повече от 50 процента от вота на гласуващите. Това показва, колко силни са били футболистите на Сити през този сезон на Висшата лига на Англия.

Диаш е едва 3-ият играч, който печели наградата в първия си сезон във Висшата лига, и първият бранител от 32 години насам, който печели тази награда след защитника на Ливърпул Стийв Никъл,