Играчи и треньори на Ботев :”Върнете акциите на Самуилов”

Играчи и треньори на Ботев :"Върнете акциите на Самуилов" 1
3 0

Трудно е да се отрече, че обновеният Ботев Пловдив играе особено атрактивно и сякаш е само въпрос на време да стане и по-ефективен.

Всичко това, разбира се, би било възможно само ако разгорелите се страсти в “Коматево” бъдат потушени, а враждуващите страни най-после стигнат до разумен компромис.

След серия от срещи и изявления дойде ред да изразят позиция и онези, които творят и вземат решенията на терена и коло него – играчите и треньорите на Канарчетата.

Тяхното изявление е достатъчно красноречиво и ясно. В него те убедено настояват за връщане към предишната йерархия и структура в клуба. С други думи казано – Жълто-черните начело с Ферарио Спасов и неговите асистенти пожелаха бизнесменът Георги Самуилов отново да поеме властта в Ботев.

Самуилов се оттегли от клуба след края на сезона, като прехвърли акциите на Сдружение ПФК Ботев.

Нещо повече, в декларацията си футболистите и треньорите твърдят, че ръководителите Борис Гиздаков и Тервел Златев “нямат никакви идеи относно съществуването на нашия тим и това как ще се процедира и финансира клубът, за в бъдеще”.

7 Спорт ви предоставя изявлението на футболистите и техните наставници без редакторска намеса:

Уважаеми Ботевисти,
Искаме да изразим нашата позиция относно случилите се “грозни сцени”, така представени от г-н Гиздаков, вчера.
Ние искаме да внесем яснота около проведената среща вчера, между нас и двама от членовете на БД. Ние като професионални футболисти на клуба и заинтересовани за случващите се събития около него, сме длъжни да бъдем запознати с това, как ще функционира любимият ни отбор.

Именно поради тази причина потърсихме конкретика и зададохме няколко въпроса към г-н Борис Гиздаков и към г-н Тервел Златев. Уви – нито получихме отговори, нито яснота за бъдещето на Ботев Пловдив. Вместо това, въпросните теми бяха отклонени в друга посока и неколкократно най-старият футболен клуб в България бе сравняван с тежката ситуация в Левски София. На всички ни бе ясно, че горепосочените две имена нямат никакви идеи относно съществуването на нашия тим и това как ще се процедира и финансира клубът, за в бъдеще. Г-н Гиздаков ясно заяви, че в момента е важно клубът да оцелее, което е абсурдно на фона на отличното финансово състояние, което цареше при г-н Самуилов.

Крайно сме огорчени от думите на въпросния господин Гиздаков, в интернет пространството. Недопустимо е член на БД да нарече футболистите и треньори на клуба – “организирана престъпна група”. С днешното си изявление г-н Гиздаков за пореден път вся разделение в “жълто-черното” семейство. Откровените лъжи и липса на уважение към треньорския щаб и част от водещите футболисти е ясен знак за неговите намерения как смята да управлява клуба.

Затова предложихме да бъде свикана среща, между УС на Сдружение ПФК Ботев и бившия мажоритарен собственик г-н Самуилов, на която акциите да бъдат върнати обратно на г-н Самуилов.

Ние, футболистите заставаме зад спортно-техническия щаб и не желаем да бъдат предприемани каквито и да е било промени. Нашето желание е да се изтръгнат всички интриги и спорове, да изчезне напрежението, което се създава и да сме обединени в една цел – светлото бъдеще на Ботев Пловдив.

Тази декларация не е написана от нас, поради натиск от страна на ръководството на клуба, а е следствие на нашата загриженост към клуба, след твърденията на новото ръководство, че на преден план стои оцеляването на жълто-черния тим.
Ботев го е имало и ще го има!
Когато сме заедно, сме най-силни!
Треньорският щаб и футболистите на ПФК Ботев Пловдив