Играчите на Ман Юнайтед отидоха на почивка, риск за участието им в ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сезонът във Висшата лига приключи миналия уикенд, а някои от играчите на Манчестър Юнайтед използват паузата до мачовете в Лига Европа, за да се насладят на кратка ваканция. Това обаче изложи участието им във финалната фаза на турнира на риск.

Неманя Матич, Виктор Линдельоф и Одион Игало са сред футболистите, които заминаха на ваканция след края на сезона в “Премиър Лийг”. Възможно е и други играчи да пътуват в чужбина, а в края на седмицата клубът трябва да оповести кои състезатели са пътували зад граница.

Великобритания отново наложи 14-дневни карантинни ограничения за всички пътници от Испания. Премиерът Борис Джонсън отправи предупреждение, че пътният коридор може да бъде затворен за други европейски държави на фона на страховете за втора вълна от Covid-19.

“Червените дяволи” разбиха с 5:0 ЛАСК Линц в първия мач от 1/8-финалите на тирнура със сигурност ще прогресира към четвъртфиналите на Лига Европа. Първият двубой от тази фаза на турнира е предвиден за 10 август, което означава, че всеки футболист, който е принуден да се самоизолира за 14 дни няма да може да вземе участие в тази среща.

От английския клуб са категорични, че нито един от техните играчи не е ходил в страните от червения списък, който е изготвен от Обединеното кралство. Футболистите предварително са се консултирали с клуба и са променили своите първоначални планове.