Играл с Батистута, Симеоне и Каниджа може да смени Генчев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Антонио Мохамед е трикратен шампион на Мексико, печелил е Копа Судамерикана с Индепендиенте

Според медии в Мексико добре познатият в Латинска Америка аржентинец Рикардо Антонио Мохамед Матиевич може да оглави българския шампион Лудогорец.

В момента50-годишният специалист предвожда един от най-популярните клубове в Страната на ацтеките – Монтерей, но редица издания прогнозират, че в близките дни ще се стигне до раздяла.

Играл с Батистута, Симеоне и Каниджа може да смени Генчев 1

Монтерей отпадна от плейофите на мексиканската Лига МХ, отстъпвайки на Пуебла след изпълнение на дузпи и това можело да ускори процеса.

Орлите са оглавявани от добре познатия на феновете в Разград Станислав Генчев, но ръководството на Лудогорец в лицето на Кирил Домусчиев вече няколко пъти обяви, че той е временен вариант, като клубът е в търсене на подходящ специалист от чужбина.

Бившият нападател Антонио Мохамед, който има 4 мача за аржентинския национален отбор. Той е част от състава за Копа Америка през 1991 година, редом до звезди от калибъра на Габриел Батистута, Диего Симеоне и Клаудио Каниджа.

Има солидна визитка и като треньор. Той оглави Монтерей през миналата година, а преди това е водил аржентинските Уракан, Индепендиенте, Колон Санта Фе, мексиканските Америка, Керетаро, Морелия и Тихуана, както и испанския Селта през 2018 година.

През 2010 г. печели второто по сила клубно отличие на Южна Америка – Копа Судамерикана с Индепендиенте.

Има три титли на Мексико с Тихуана (2012), Америка (2014) и Монтерей (2019). Миналата година спечели трето място на Световното клубно първенство с настоящия си тим.