Илиан Илиев: Догодина трябва да държим ниво като домакин и гост
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на "моряците" коментира представянето на отбора в контролите

Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев даде своя коментар след контролите на “моряците” срещу Созопол и Етър, завършили съответно 2:1 и 3:1. Той заяви какви са очакванията от предстоящия сезон и потвърди, че трансферите на “Тича” са приключили.

“Работим да сме готови за началото на сезона. Днес изиграхме по 90 минути, мисля че още могат да се освежат хората и беше добре повечето да изиграят цял мач. С една седмица е по-къса подготовката, надяваме се да се освежат за първите мачове. Виждате първите два кръга играем ранни мачове – от 18:30. Това, че сме работили в такива условия надявам се да помогне и в първенството.В контролите търсихме да играят футболистите цял мач. Не искаме да тръгваме да вкарваме 10 гола, говорим за това да се играе в ритъм, да държим някакво темпо. Иначе от към желанието на всички сме доволни и в двата мача. Естествено, че някои са по-добре, други – не толкова. Някои понасят по-леко натоварванията, други – по-тежко. На някои им беше им беше първи мач пред публиката. Видяхте, особено новите чужденци влязоха малко притеснени в мача, но се пооправиха.

Имаме още една контрола. В последния мач преди първенството винаги ни е било много важно да достигнем поне до 60 минути в този ритъм, в който искаме да играем в официалните мачове. Селекцията приключи. С Мади Кета завършихме. Той няма много тренировки, бил е с националния отбор, но не е играл много. Близо месец не е тренирал. Подготвя се с нас от 3 дни и знаем, че трябва малко го да понатиснем, за да влезе във форма. Искам от някои от по-младите футболисти повече старание. Някои са близо до титулярния състав, има други, които я карат по течението…Но тази амбиция, която трябва да полагат, не я виждам в някои, така че трябва да се посъбудят.”

“За Даниел Димов не можем да дадем прогнози кога ще е готов да се върне в игра. Дори лекарят, който го оперира, не може да каже срок. Велислав Василев започна да бяга, но когато е изляла връзката се надяваме да се стабилизира, за да не му излиза и друг път. Със сигурност Василев и Евгений Сердюк ще влязат по-рано от Даниел Димов. По-близо до влизане е Сердюк, който другата седмица започва да бяга. През новия сезон трябва да се опитаме да държим нивото като гости и вкъщи трябва да сме по-агресивни и особено да търсим повече ситуации и точки. Личната ми цел – да запазим нивото като гости, да подобрим нивото у дома, естествено в защитен план имаме нови хора и се надяваме да поддържаме това ниво като през миналата година, когато останахме с най-добра защита”, заяви Илиан Илиев.