Илиев: “На почивката казах, че можем да обърнем мача”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на моряците заяви, че разполага с нападатели, които могат да се справят с всяка защита в България

Наставникът на Черно море Илиан Илиев обяви, че на почивката, когато неговият тим, вече останал с 10 души, изоставаше в резултата срещу Левски, е казал на момчетата, че могат да обърнат мача.

В същото време специалистът призна, че преди почивката Моряците не са се представили на ниво.

“Първото полувреме не го изиграхме добре, може би имахме голямо желание да победим,” заяви Илиев след първата победа на Черно море над Левски в София. “Не правихме това, за което бяхме говорили. Левски ни скъсяваха дистанция, попречиха ни, заслужено ни поведоха.

“В съблекалнята на почивката им казах, че можем да обърнем мача, бяха навели глави 5-6 минути. Казах им, че сме обръщали от 0:2, повярваха, поздравявам ги. Влязоха нервни, но може би приказките във Варна, че сега е моментът, всеки говореше, изиграха лоша роля.

“В Левски сигурно на почивката са си мислили половината, че са ни победили. Когато Левски не е притеснен в защита, имат хора в атака, които могат да използват възможностите. Надявам се оттук сега да тръгнем да си търсим целта – мястото в шестицата.

“Добре, че Левски не използа ситуацията в началото като друг път, може би малко ни подцениха. С нашите нападатели не трябва да се притесняваме от никоя защита в България, казах им го на момчетата на полувремето.

“Далеч сме от нивото като притежание на топката, самочувствие от това, което имахме предните години. Нямаме в отбора футболисти, които цял мач да бягат само дефанзивен план. На нас почивките за националните отбори ни се отразиха добре, максимално ги използвахме, видяхте, че издържахме физически с 10 души. Липсва ни, не точно липсва, но не е същото като преди, е притежанието на топката и самочувствието.”