Илиян Филипов с позиция – отправи призив към Антон Зингаревич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Заличете дълговете на клуба към Вас, платете си всички други задължения на клуба към днешна дата, и върнете акциите за 1лв, както обещахме", написа строителят на "Колежа".

Илиян Филипов, който е собственик на фирмата, отговаряща за строителството на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, отправи призив към боса на “жълто-черните” Антон Зингаревич да върне акциите на клуба и да заличи дълговете.

Ето и позицията на Илиян Филипов:

“Уважаеми Ботевисти,

Не мога да остана безучастен към вчерашния пореден фарс на ръководството на Ботев Пловдив. Видях празните трибуни на дългоочаквания и любим наш стадион “Христо Ботев” и затова правя това обръщение към всички вас.

Относно ПФК Крумовград, като приятелска услуга, бях помолен от управата на отбора да помогна със селекцията, след като той влезе в А група.

Лично аз съм правил среща с всички мениджъри и футболисти, и с бюджет от 200 000 лв на месец, заплати и осигуровки за целия клуб и футболисти, успях да постигна резултатите, които всички виждате. След вчерашния ден, нека бъде ясно на цялото българско общество, че аз приключих с футболен клуб Крумовград!

Това ме накара да оттегля и изцяло подкрепата си от Антон Зингаревич и руското ръководство на Ботев Пловдив. Не мога да помагам на хора, които злоупотребяват с нашата любов към любимия клуб. Чух куп лъжи и обещания на срещата на феновете с Антон Зингаревич как пловдивският бизнес не помага на клуба. Моят ангажимент към Зингаревич беше да консолидирам пловдивския бизнес да му помага за една година, и аз, и мои приятели от бизнеса , му подарихме 2 милиона и половина лева. Никой от нас не получи благодаря за подкрепата, която му указахме. Много бих се радвал и на мен някой, безвъзмездно да ми беше дал за моя личен бизнес дълготрайни материални активи, както са Колежа и базата.

Искам пред всички да изразя безрезервната си подкрепа към професионализма на Станислав Генчев. Знаем, че лошите резултати пораждат болка във всички нас, но нека отбележим, че закъснялата селекция е основен фактор за тях. Във вчерашния титулярен състав, едва 5 футболисти присъстваха, и то не през целия период на подготвителния лагер. Генчев е прав за елемента на психологическия проблем при футболистите. Всички знаем, че ако няма дух в колектива, и най-силният отбор губи. Духът в нашата съблекалня е на нулево ниво заради това, че футболистите ни не знаят кой им е началник.

Уважаеми Ботевисти, ние всички дадохме на господин Зингаревич най-красивия стадион в България с най-добрата тренировъчна база, а получихме от управлението му тази жалка ситуация, в която сме в момента. Г-н Зингаревич ми бе обещал, на първата ни среща, че нито един лев от дадените от него няма да бъдат под формата на заеми и че ще получавам всеки месец справка с всички разходи на клуба /след осигурените 2 милиона и половина от бизнеса/, която аз никога не получих. А в последните дни разбрах, че любимият ми клуб е задължен на Антон Зингаревич с огромна сума в заеми.

Другата част от уговорката ни беше, че както клубът му се предоставя за 1 лв, тогава, когато реши да се оттегли, ще бъде върнат за 1 лв без никакви задължения към кредитори.

Г-н Зингаревич, доказахте, че не успявате да изпълните “намеренията си” към любимия ми клуб. Моля Ви, изпълнете обещанието си, което дадохте щом пристигнахте за пръв път в моя офис. Заличете дълговете на клуба към Вас, платете си всички други задължения на клуба към днешна дата, и върнете акциите за 1лв, както обещахме.

Жълто-черната част на Пловдив обича много силно, но и много силно мрази. Приятелски и сърдечно Ви моля, не влизайте в конфликт с нас.

Благодаря Ви и Ви пожелавам успешно начинание в следващия Ви бизнес проект”.