Илиян Филипов се оттегли от футбола и обеща, че ще завърши “Колежа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Приключих с футбола, призовавам Зингаревич да върне акциите за 1 лев", заяви строителят на стадион "Христо Ботев"

Строителният бизнесмен Илиян Филипов, който имаше важна роля за построяването на новия стадион на Ботев Пловдив обяви, че се оттегля напълно от клуба и от футбола въобще. Филипов не иска и да чуе повече за делата на “жълто-черните”, като обеща на феновете, че ще изпълни мечтата им и ще завърши “Колежа”.

„До Нова година ще са покрити и четирите трибуни, ще е готова и фасадата“, каза Филипов пред “Пловдив Прес”.

“Сдружението излиза с позиция, че съм бил казал на Антон Зингаревич да ми даде акциите. Такова чудо в моята декларация няма. Призовавам Зингаревич да върне акциите за 1 лев. Да ги върне, на който му ги е дал – на Сдружението. Освен това, в договора по прехвърлянето им има точка, според която Антон не може да ги предостави на трето лице, без решение на Общото събрание на Сдружението. Как да ги даде на мен? А тяхната позиция е, че съм искал акции. Винаги съм обявявал, че акции няма да пипна нито една. Президент на Ботев няма да стана. Заставам до феновете, събирам финанси, разпределяме ги, определяме бюджет, следваме го. Но нашите привърженици не желаят, може би това са интересите на някой. Нямам представа. Но не пожелаха да се случи промяната в отбора”, казва Филипов.

“От днес аз вече не съм никакво действащо лице в клуб Ботев Пловдив и единствената моя роля, която остава за клуба, е довършването на Колежа, за което ще вложа цялото си време и средства. Ще го завърша, като така това, което съм обещал на хората, ще го има”, заяви бизнесменът.

“Категорично се оттеглям не само от Ботев Пловдив. Изобщо темата футбол по никакъв начин повече аз нито ще засягам, нито искам да разговарям, дори няма да ходя на никакви мачове. Това съм си взел като решение”, каза Илиян Филипов и добави, че отдавна се е разделил с Крумовград.

“Над 10 милиона са. Фирма от Монако превежда на Ботев заем, за да може клубът да плаща заплатите и разходите. Когато Зингаревич дойде, Ботев имаше нула лева дългове. Г-н Зингаревич взе клуба с 0 лв. задължения. Поне уговорката, тук, в този офис беше, че ще вземе клуба с нула лева и го връща с нула лева задължения. За един лев го взимаш, за 1 лев го връщаш. Само тогава се наемам да ти помагам. И аз му събрах: 912 000 лева от ПИМК съм платил и 1 800 000 от мои приятелски фирми, мои доставчици. Тези пари му ги събра бизнеса, но не искам да говоря”, отговори Филипов на въпрос за задълженията на Ботев Пд.

“На първия мач бяхме 22 хиляди души, а сега на последния бяхме 2 500. Върнахме се на цифрите на двубоите в Коматево. Имаме стадион – празен. Това ме заболя най-много онзи ден. Всички знаем какви усилия и феновете, и хората, които бяха надъхани против мен, защото знаем, че бяха надъхани”, казва с тъга строителят на “Колежа”.