Има договорка: Джошуа и Фюри ще се бият през лятото на 2021 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голяма новина за феновете на бокса - Джошуа и Фюри един срещу друг в гладиаторска битка

Боксовият мач на века между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се осъществи през 2021 година! Всичко между двете страни е договорено, а последното препятствие на пътя за този мега сблъсък беше българинът Кубрат Пулев. Кобрата обаче загуби от Джшуа, който защити четирите си световни титли в тежката категория и сега ще се изправи срещу Тайсън Фюри.

От гладиаторската английска битка ни дели точно половин година време. На кръста на Ей Джей стоят поясите на властелин в тежката категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), но в предстоящия мач ще има много силен съперник.

Според мнозина Тайсън Фюри е една от най-противоречивите, щури и непредсказуеми личности в световния спорт. Той ще може да демонстрира класата си срещу Джошуа през лятото на 2021 г. Договорката между двамата е постигната, макар и само на думи, като остава много малко бъде подплатена с подписи под договор за дългоочакваното събитие.

Припомняме, че Тайсън Фюри е носител на титлите от Световния боксов съвет (WBC) и на престижното списание за бокс Ring Magazine. Той се е съгласил да се бие срещу Джошуа в мач, от който да бъде излъчен абсолютен шампион на планетата в тежка категория.

Почти сигурно големият боксов мач няма да се проведе във Великобритания заради пандемията от коронавирус. За момента най-вероятно е двубоят да се състои в Близкия изток.