Има ли шансове подмладеният отбор на Италия за титла на Евро 2024?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Играчи като Рикардо Калафиори, Андреа Камбиасо, Давиде Фратези и Николо Фаджоли трябва да блесят на Европейското първенство

Италия с Роберто Манчини начело спечели европейската титла през 2021 г. Сега Скуадра Адзура ще защитава трофея си на Евро 2024. Букмейкърите са отписали италианците да спечелят турнира, но те не бяха сред големите фаворити и на Евро 2020. Способен ли е италианският отбор на нов голям подвиг по терените в Германия?

Новият селекционер на тима Лучано Спалети подмлади отбора и ще има много нови имена в сравнение със състава, спечелил Евро 2020. Опитни играчи като Марко Верати, Лоренцо Инсиние и Чиро Имобиле не попаднаха в състава. Защитниците Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини прекратиха кариерите си в националния отбор. Няма да видим и футболисти като Доменико Берарди, Франческо Ачерби и Андреа Белоти. Почти цял отбор, ядро от футболисти, спомогнали за триумфа на последното Европейско първенство, липсват за италианския отбор.

Спалети се надява на младите играчи на Адзурите да изстрелят отбора напред в турнира. Хора като Рикардо Калафиори, Раул Беланова, Андреа Камбиасо и Федерико Гати са новите имена в защита. В средата на терена Давиде Фратези, Николо Фаджоли и Майкъл Фолоруншо ще дебютират на голям форум. Опитът на Жоржиньо, Николо Барела, Лоренцо Пелегрини и Брайън Кристанте ще бъдат ключов за Италия в полузащитата.

Спалети ще се довери основно на Джанлука Скамака в нападение, като 25-годишният футболист направи силен сезон за Аталанта. Джакомо Распадори ще бъде втората опция, а Матео Ретеги допълва избора за върха на атаката. По крилата Италия разполага с по-опитни футблисти като Федерико Киеза, Матиа Дзакани и Ел Шаарауи.

Наистина в тима на Италия има доста промени спрямо Евро 2020. Малки са шансовете на италианците да направят ново силно първенство, но предсти да видим дали Лучано Спалети е направил правилния избор.