Inbet фаворизира Рома във финала на Лига на Конференциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" ще спорят за трофея срещу Фейенорд

Тази вечер от 22:00 ч. в Тирана ще се проведе финалът на Лига на Конференциите. Съперници са отборите на Рома и Фейенорд, които бяха най-добри в хода на турнира и заслужено стигнаха до финала. “Вълците” на Жозе Моуриньо влизат като фаворити в срещата, като италианският тим е на финал в турнира на УЕФА за първи път от 1991 г. насам.

В последния си мач Рома спечели с 3;0 като гост на Торино в Серия А на 20 май. Те не са допуснали загуба в два поредни мача с общо 1 победа и 1 равенство. Рома финишира в топ 6 в Калчото и ще играе в Лига Европа през следващия сезон. Един от последните пет сблъсъка на тима бе с над 2,5 гола, а в един имаше попадения в двете врати. През този период играчите на Жозе Моуриньо не допуснаха гол на три пъти. В същото време те не успяха да отбележат гол в две срещи.

В предишния си мач Фейенорд се срещна с Твенте в неделя и допусна разочароващо поражение с 1:2 у дома, но все пак завърши сезона в Ередивизи на 3-то място. Разглеждайки предишните пет срещи на отбора, става ясно, че три са били с над 2,5 гола и в три е имало попадения в двете врати. За този период Фейенорд запази две сухи мрежи, като само в един случай не успя да вкара гол.

В сряда нидерландският тим ще има трудна задача да спечели Лига на Конференциите. Букмейкърът Inbet БГ обявява Рома за фаворит, тъй като коефициентът за “вълците” да спечелят трофея е 1.70, докато ставката за Фейенорд е 2.21. Нидерландците за последно спечелиха турнир в Европа преди 20 години, след като триумфираха в Купата на УЕФА. Дали обаче Фейенорд е способен да триумфира срещу Рома на Моуриньо ще разберем в сряда вечер.