Inbet очаква Рома да започне новия сезон в Серия А с победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" са фаворити в гостуването на Салернитана

Рома стартира сезон 2022/23 в Серия А с гостуване в Салерно на Салернитана, който през миналия сезон показа добри игри и запази мястото си в италианския елит. “Вълците” на Жозе Моуриньо направиха силна селекция и имат големи амбиции, като на старта са фаворити според хазартния оператор Inbet да спечелят срещу Салернитана.

След пристигането на Пауло Дибала, Неманя Матич и Жоржиньо Вайналдум през лятото, Рома ще се стреми към място в топ 4 този сезон. Момчетата на Жозе Моуриньо запазиха четири чисти мрежи в последните си шест мача през миналия сезон, като отбелязаха само девет гола в Серия А след 19 февруари и записаха победи над Тотнъм и Шахтьор Донецк в предсезонната подготовка. Рома ще се стреми да диктува играта в Салерно и да създаде доста шансове пред съперниковата врата, като имат достатъчно класа в предни позици, за да отбележат поне две попадения.

Когато Давиде Никола пое Салернитана през февруари, те бяха загубили 16 от своите 21 мача в лигата и на косъм избегнаха да бъдат изхвърлени от Серия А поради проблеми със собствеността, но опитният специалист направи чудеса и спаси отбора. Но това домакинство на Рома през първия уикенд след трансферен прозорец, белязан от загуби на важни играчи, хората на Никола се нуждаят от чудо, за да спечелят срещу “вълците” и логично са аутсайдери според Инбет.

Оцеляването на Салернитана стана факт, въпреки че те записаха второто най-лошо постижение в атака в лигата през миналия сезон, отбелязвайки само 33 гола в 38 мача в лигата – и само 17 от 19 у дома. Междувременно през лятото Салернитана загуби креативния полузащитник Едерсон, който отиде в Аталанта, докато ветераните Милан Джурич и Стефан Стандберг също напуснаха. Ще бъде трудно за домакините да се противопоставят на Рома, като Жозе Моуриньо ще иска от своите играчи успешен старт на кампанията 2022/23.