Добави коментар
"Темата от тази сутирн се коментира доста в Съвета на ФИФА", заяви той

Президентът на ФИФА – Джани Инфантино се надява, че плейофните мачове към Световното първенство в Катар ще се състоят по план и няма да има проблеми с провеждането им.

По-рано днес Футболните федерации на Полша, Швеция и Чехия се изказаха против провеждането на срещи от баражите на територията на Руската федерация, опасявайки се от сигурността си заради военната инвазия на Русия в Украйна.

„Както и всички, тази сутрин се събудихме и бяхме шокирани от това, което видяхме. Тази тема днес се коментира доста в Съвета на ФИФА. Обезпокоени сме от случващото се и се надяваме, че мирът между двете страни ще бъде възстановен чрез диалог. ФИФА продължава да изказва солидарност с хората, които са пострадали от този конфликт.

„Ситуацията, с която се сблъскахме тази сутрин, очевидно е трагична и вълнуваща ни, продължи президентът на ФИФА като отговор на въпрос на британски журналист дали може да потвърди Русия ще играе ли предстоящите си мачове у дома или не. Длъжни сме да се отнесем сериозно към случващото се и да анализираме детайлно какво се случва. Точно преди да започне съвещанието на Съвета на ФИФА ние получихме писмото от трите федерации. И това е неотложен въпрос“, заяви той.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 10 гласували