Иниеста: Искаше ми се Испания да постигне повече
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Световното първенство е специален турнир и за да си там, трябва да се подготвиш по по-особен начин", смята легендата на Барселона.

Ветеранът Андрес Иниеста, който понастоящем защитава цветовете на японския Висел Кобе, коментира изминалото Световно първенство в Катар и представянето на Испания на него.

Звездният халф призна, че е очаквал далеч по-добро представяне на Мондиала от “Ла Фурия”.

“Бях напълно уверен, че тази формация на Испания ще стигне далече. Защото имах вяра в тази група футболисти и в селекционера Луис Енрике. В края на краищата резултатът от първенството е такъв, какъвто е. Ако не показвате игра, с която е видно, че ще преодолеете противниците, то напълно реално е да отпаднете още в първия кръг. Всеки мач сам за себе си е много труден. Разбира се, искаше ми се да постигнем повече, но този резултат ще бъде от полза за бъдещето”, сподели Иниеста пред “Marca”.

“Но трябва всички да се замислим. След титлата през 2010-а година започнаха трудностите ни на световните първенства. През 2014-та година в Бразилия отпаднахме в групата. В Русия и сега не преминахме осминафиналите. Значи талант може и да има, добри играчи има, но явно тези неща не са достатъчни. Световното първенство е сложен, специален турнир. За да си там, трябва да се подготвиш по по-особен начин”, каза още легендарният полузащитник.