InStat – Вандерсон е над всички, следват го други двама от Лудогорец

Прочетена:173
InStat - Вандерсон е над всички, следват го други двама от Лудогорец 1
0 0

Една от най-големите компании за футболни анализи и статистика – InStat, обяви халфът на шампиона Лудогорец Вандерсон за най-добър играч в българската Първа лига за месец юни.

За победител се обявява играчът с най-висок статистически индекс, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели.

Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

32-годишният бразилец натрупа индекс на ИНСТАТ 333 и за първи път печели престижната награда от създаването на класацията.

Любопитното е да се отбележи, че призовата тройка се допълва от други двама бразилски играчи на Лудогорец, което също се случва за първи път.

Втори в подреждането е халфът Каули Оливейра с индекс 317,8, а на трета позиция се нареди защитникът Сисиньо с 303,75 ИНСТАТ индекс.

В класациите за най-добър футболист според InStat Index за предишните месеци победители бяха: Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА-София), Холмар Ейолфсон (Левски, два пъти), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Джоди Лукоки (Лудогорец) и Тодор Неделев (Ботев Пд).

Сподели