Интер като Милан – също сбърка срещу слабак в Серия “А” (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гредата спря "нерадзурите" през второто полувреме.

Претендентът за титлата в Серия “А” – Интер, последва примера на Милан от по-рано и също допусна грешка в преследването си на трофея от първенството.

Възпитаниците на Симоне Индзаги не успяха да се справят със съпротивата на предпоследния във временното класиране – Дженоа, като двата тима завършиха при нулево равенство.

През първото полувреме гостите владееха събитията на терена, но изненадващо в 6-ата минута Келвин Йебоа от състава на Дженоа се пребори със Стефан де Фрай във въздушния двубой помежду им и изведе с глава Алберт Гудмондсон в наказателното поле, но ударът на исландеца не намери очертанията на вратата.

Последваха силни минути за Интер, а изстрел на Един Джеко с глава малко по-късно бе спрян от вратаря на “грифоните” и се стигна само до ъглов удар.

В 29-ата минута пък Филипо Мелегони създаде леко напрежение на Самир Ханданович с шут от дистанция, но стражът на “нерадзурите” все пак се справи с опастността.

5 минути по-късно Един Джеко намери добре Дензъл Дъмфрис, но вторият се подхлъзна, а по този начин ударът му премина над вратата.

В 57-ата минута Николо Барела опита късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, който обаче не бе добър.

Най-чистото положение в срещата дойде в 62-ата минута, когато удар с глава на Данило Д’Амброзио след изпълнение на корнер се отби в гредата.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Дженоа: Сиригу, Хефти, Максимович, Васкес, Йостигард, Стураро, Бадел, Портанова, Мелегони, Гудмундсон, Йебоа

Старши треньор: Александър Блесин

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Перишич, Санчес, Джеко

Старши треньор: Симоне Индзаги