google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ключова победа в голямото дерби на 18-тия кръг на Серия А отбеляза тима на Интер. Той надделя над домакините с 3:1, като головете бяха заслуга на Ромелу Лукаку и един на Лаутаро Мартинес. Лукаку отбеляза два, а Мартинес – един. Отборът на Антонио Конте доминираше през цялото време и заслужено грабна победата.

Двубоят стартира с бърз темп и още в първите минути се създаде напрежение и пред двете врати. Лоренцо Инсиние центрира отляво, а Аркадиуш Милик успя да открие пространство в наказателното поле и засече с глава, но не се оказа достатъчно точен. Веднага след това Ромелу Лукаку тръгна сам и се оказа очи в очи с Алекс Мерет пред домакинската врата, но тази атака не завърши успешно, тъй като ударът му беше изчистен от гол линията.

Лоренцо Инсиние премина през центъра и опита да атакува Самир Ханданович в 11-ата минута, на разстояние около 20-ина метра от вратата, но не беше достатъчно точен и топката премина от едната й страна.

Само броени минути след това тимът на Конте успя пръв да открие резултата, след като защитникът на Наполи – Ромелу Лукаку, отне топката и се понесе към вратата на Мерет. Надделявайки над Костас Манолас той промени резултата с 1:0.

Гостите получиха отличен шанс и за второ попадение, като това се случи след центриране на Марсело Брозович от корнер. Милан Шкриниар опита със стрелба, но срещна навременната съпротива на Алекс Мерет.

Второто попадение в мача беше отбелязано в 33-тата минута, когато Интер осребри шанса си – след нова контраатака по левия фланг Лукаку отправи изстрел с топката през краката на Джовани Ди Лоренцо. Коженото кълбо се озова точно в мрежата на вратата, прелитайки покрай тялото на стража на “партенопеите”.

Сами Ханданович също се намеси решително, като това се случи в 37-та минута от двубоя. Лоренцо Инсиние, който успя да напредне отляво, отправи силен шут точно в центъра на вражеската врата, но словенският страж хвана топката, макар и с колеблива реакция.

Динамиката на двубоя продължи и след минута отборът на Гатузо успя да се реваншира с едно попадение. Във фокуса отново бе Инсиние – той забеляза движението на Хосе Кайехон на задната греда, който от своя страна намери Милик само на няколко метра пред вратата на Интер. Полякът беше точен на празната врата и не пропусна отново да върне надеждите на феновете на домакините.

В самия край на първото полувреме Милик се размина на косъм от златен шанс да изравни резултата. След ляво центриране на Марио Руй той се извиси добре на първа греда, но не можа да нагласи добре удара си и топката прелетя извън вратата на Ханданович.

През второто полувреме, след като Николо Барела центрира в наказателното поле, Манолас не можа да реагира както трябва и Лаутаро Мартинес не пропусна да се възползва – той буквално разстреля Мерет от съвсем близко разстояние.

Към края на двубоя Лоренцо Инсиние беше много близко да отбележи втори гол за домакините, като това се случи в 75-та минута, когато той получи възможност да изпълни пряк свободен удар. Въпреки, че беше на около 25 метра от вратата на Ханданович, топката срещна горната греда на вратата.

Преди срещата да приключи и двата тима получиха още шансове да вкарат в противниковите врати, но това така и не се случи. Така Интер отново достигна върха на класацията, като отбеляза актив от 45 точки от 18 проведени мача. От своя страна Наполи се нарежда на 8-мо място с 24 пункта.