Интер опази по италиански 1:0 срещу Барса за безценни три точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" вкараха с един от малкото си удари и опазиха суха мрежа

Интер успя да победи с 1:0 Барселона в мача им на “Сан Сиро” от третия кръг в група “С” на Шампионската лига. “Нерадзурите” изиграха мач като по учебник за италиански футбол, като успяха да реализират с един от малкото си удари към вратата, а след това запазиха вратата си, за да вземат много важни три точки.

Първото полувреме започна доста активно и от двата отбора, като Интер дебнеше по-скоро на контраатака. При една такава в 7-та минута топката се озова у Чалханоглу, който с мощен изстрел от около 30 метра пробва рефлекса на Тер Щеген, който изби в корнер.

В 23-та минута Интер имаше претенции за игра с ръка на Ерик Гарсия, но ВАР прегледа ситуацията и не видя видимо нарушение на бранителя. Само няколко минути по-късно Хоакин Корея вкара гол, но страничният съдия вдигна флага си за засада, а повторенията с ВАР потвърдиха решението.

Така се стигна до продължението на първата част, когато Интер отново разви бърза контраатака и след няколко неуспешни опита за изстрел, топката се озова у Чалханоглу, който пое и с бърз и прецизен изстрел матира Тер Щеген за 1:0.

След почивката Барселона показа по-добра игра и натисна Интер в тяхното поле. Така в 67-та минута падна гол, дело на Педри, но ВАР се намеси и видя игра с ръка на Ансу Фати при центрирането в наказателното поле, което беше достатъчно попадението да бъде отменено.

В 88-та минута Дембеле намери Серхио Бускетс с центриране от пряк-свободен удар, но изстрелът с глава на капитана на гостите прелетя встрани.

Така Байерн Мюнхен остава безспорен лидер в групата с 9 точки, Интер вече е втори с 6, а Барселона остава с 3 точки пред Виктория Пилзен без спечелен пункт.