Интер отстрани Фиорентина за Купата с инфарктен гол в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лукаку вкара в 119-ата минута за 2:1, "нерадзурите" играят срещу Милан на четвъртфиналите

Интер взе трудна победа като гост с 2:1 над Фиорентина в осминафиналите за Купата на Италия. Артуро Видал даде преднина на „нерадзурите“ в 40-ата минута с гол от дузпа, а Кристиан Куаме изравние след почивката (57). Двубоят влезе в продължения, а в 119-ата минута Ромелу Лукаку донесе успеха за тима на Антонио Конте. В четвъртфиналите Интер ще срещне градския съперник Милан.

Миленкович от тима на „виолетовите“ пробва неточен изстрел в 10-ата минута, а гостите отвърнаха с добра атака, при която шут на Лаутаро беше блокиран от играч на Фиорентина.

Удар на Лаутаро с глава в 26-ата мина встрани от целта, а малко по-късно това стори и Галярдини, но кълбото рикошира в Миленкович и излезе в корнер.

В 37-ата Ериксен пробва далечен изстрел, Терачано боксира, а Алексис Санчес направи добавка, но нацели гредата. В ситуацията вратарят на Фиорентина се сблъска с чилиеца, а след проверка с ВАР беше отсъдена дузпа в полза на Интер, която Видал изпълни точно.

Дузпа имаше и за домакините в 43-ата, но реферът отмени решението си след намеса на ВАР.

Лаутаро пропусна отлична възможност да удвои преднината на Интер малко след началото на втората част, а домакините се добраха до изравняване в 57-ата, когато Куаме се възползва от избита топка и върна паритета.

До края на редовното време не паднаха нови попадения и мачът влезе в продължения, а малко преди да дойде времето победителя да се реши с дузпи, влезлият през втората част Ромелу Лукаку сложи точка на спора с втори гол за Интер.