Интер показа шампионски мускули и отнесе Сампдория с пет гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" изиграха първия си мач като шампион на Италия и доказаха класата си за пореден път

Новият шампион на Италия Интер показа защо е над всички на Апенините, след като в мача си от 35-ия кръг отнесе с 5:1 Сампдория на своя “Джузепе Меаца”. Генуезци заформиха шампионски шпалир на домакините си преди началото на срещата, но това не им донесе милост и Антонио Конте и компания изиграха изключителен мач.

Още в 4-та минута Интер поведе след като Роберто Гаярдини засече центриране в наказателното поле и не остави шансове на вратаря. В 26-та домакините покачиха, като този път Алексис Санчес отправи изстрел от границата на наказателното и прониза Аудеро.

Десет минути преди почивката бившият футболист на Интер Кейта Балде намали изоставането на гостите, но само минута по-късно Санчес за втори път се разписа, след като намери топката от центрирането на Хакими.

След полувремето балансът на силите остана същият и в 61-та минута влезлият като резерва Пинамонти беше намерен с отличен пас и засече за 4:1. В 70-та минута “нерадзурите” получиха и дузпа, като Лаутаро Мартинез застана зад топката, за да я прати зад Аудеро за пети път.


Така Интер събра 85 точки на върха, докато Самп остава с 45 на деветото място.