Интер предлага Ериксен на Арсенал, за да вземе Гранит Джака
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Датският национал Кристиан Ериксен може да се завърне във Висшата лига

Интер са готови да предложат Кристиан Ериксен на Арсенал в сделка за размяна с Гранит Джака, според съобщения в Италия. Ериксен има трудности да се пребори за титулярна позиция под ръководството на Антонио Конте след трансфера си през януари от Тотнъм в Интер.

Конте държи да укрепи своята полузащита и приоритетната му цел е Н’Голо Канте, но Челси отказа да продаде своя халф през лятото. Според Corriere dello Sport, в Интер сега обмислят алтернативи на Канте и Джака е в списъка си за предстоящия трансферен прозорец.

Според информации, Интер вече има посредници, които работят зад кулисите, за да преценят интереса на Арсенал и да разберат дали клубът от Висшата лига би бил готов да подпише с Ериксен и да се раздели с Джака.

Кристиан Ериксен вече ясно даде да се разбере, че ще може да напусне Интер през януари.

„Не съм мечтал за това“, каза Ериксен пред TV2 миналата седмица. „Всички играчи искат да играят колкото е възможно повече, но треньорът решава кой да излезе на терена. Странна ситуация е, тъй като феновете искат да ме виждат да играя повече, както и аз, но треньорът има различни идеи и като играч трябва да уважавам това.”

“Концентрирам се върху играта си, след това, когато се отвори трансферният прозорец, ще видим дали нещо ще се случи или не”, споделя Ериксен.

Междувременно Джака изглеждаше готов да напусне Арсенал преди година, след като влезе в открит спор с феновете по време на равенството 2: 2 у дома срещу Кристъл Палас миналия сезон. Но швейцарският национал, на когото капитанската лента бе отнета заради сблъсъка му с привържениците, призна, че Микел Артета го е убедил да остане в клуба.

“Трябва да бъда честен с всички. Бях много, много близо до напускането на клуба. До този момент се чувствах страхотно в този клуб “, каза Джака по-рано тази година.

“Микел беше човекът. Той ме върна и ми даде втори шанс и ми показа, че ми се доверява и аз се опитах да му отвърна със същото”, казва още швейцарският халф.