Интер превзе върха в Серия А след разгром над Кротоне
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лаутаро Мартинес отбеляза хеттрик при успеха с 6:2 на "синьо-черните"

Интер разби Кротоне с 6:2 в първия двубой от 15-ия кръг на италианската Серия А. Три попадения за успеха на “нерадзурите” отбеляза Лаутаро Мартинес, а един гол добавиха Ашраф Хакими и Ромелу Лукаку, докато Лука Мароне си вкара автогол. Точни за гостите пък бяха Занелато и Големич, като Кротоне затрудни своя опонент през първата част.

След убедителната победа, отборът на Интер се изкачи на първото място във временното класиране на Серия А с актив от 36 точки, като има две повече от втория Милан, който по-късно днес гостува на Беневенто. Тимът на Кротоне пък остана в зоната на изпадащите с актив от 9 точки на 19-ата позиция.

Първото полувреме на двубоя на “Стадио Сан Сиро” предложи четири попадения – по две за двата отбора. Гостите първи се разписаха чрез Николо Занелато в 12-ата минута, но осем след това Лаутаро изравни. В 31-вата минута Лука Мароне си вкара автогол, но това не сломи Кротоне, който успя да изравни в 36-ата минута чрез Владимир Големич след точно изпълнена дузпа.

През втората част на срещата обаче на терена имаше само един отбор – този на домакините. Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку се развихриха, отбелязвайки три попадения между 57-ата и 78-ата минути, като аржентинецът вкара два от головете. Крайното 6:2 пък оформи Ашраф Хакими с елегантен удар в 87-ата минута.