Интер разби Шахтьор и е на финал в ЛЕ, Лукаку с рекордни голове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер се класира на финала в Лига Европа, след като разгроми Шахтьор Донецк с 5:0 във втория 1/2-финален двубой в турнира. Две попадения за “нерадзурите” отбеляза Ромелу Лукаку, който се разписа в пореден мач в турнира. С два гола се отличи още Лаутаро Мартинес, а едно попадение добави Данило Д’Амброзио. На финала “нерадзурите” ще се изправят срещу Севиля.

С двете си попадения тази вечер, Ромелу Лукаку се превърна в най-резултатният белгиец в историята на Лига Европа. Тази вечер белгийският национал се разписа в десети пореден мач в турнира, което е впечатляващо постижение.

“Нерадзурите” откриха резултата в 19-ата минута, след като съперникът им допусна грешка при изнасянето. Никола Барела отне топката и с прецизно центриране я качи на главата на Лаутаро, който се разписа за 1:0.

В 34-ата минута италианският тим можеше да вкара втори гол, но удар на Барела бе отразен от Пятов. Малко преди края на първата част Шахьор направи добра атака, която завърши с неточен изстрел на Маркос Антонио.

В началото на второто полувреме имаше доста работа за съдията, като първо в 48-ата минута Шахтьор поискаха дузпа за игра с ръка на Роберто Галярдини. Съдията обаче дори не ползва ВАР, за да разгледа ситуацията. Малко след това Лаутаро отне топката с гръбо влизане срещу съперник и можеше да отбележи попадение, като украинците имаха претенции за фаул на аржентинеца.

В 62-рата минута Шахтьор пропусна чудесен шанс да изравни резултата. Жуниор Мораеш получи отличен пас в наказателното поле и стреля с глава, но Ханданович бе на мястото си и спаси.

В следващата атака за Интер се стигна до втори гол в полза на италианците, чийто автор бе Данило Д’Амброзио, възползвайки се от подаване на Брозович – 2:0. В 75-ата минута Интер направи аванса си калсически, след като Лаутаро Мартинес завърши чудесна атака на “нерадзурите”.

В заключителните минути на сцената изгря Ромелу Лукаку. Белгиецът се разписа в 10-ти пореден мач в турнира, отбелязвайки в 78-ата минута след асистенция на Лаутаро – 4:0.

Шест минути по-късно нападателят вкара второто си попадение в срещата. Той бе изведен на отлична позиция и не остави шансове на Пятов – 5:0. С това си попадение се превърна в най-резултатният белгиец в историята на турнира.

В оставащите минути Интер имаше шанс и за шести гол, но до ново попадение във вратата на Пятов не се стигна.

Състави:

Интер: 1. Ханданович, 2. Годин, 6. Де Врай, 95. Бастони, 33. Д‘Амброзио, 23. Барела, 77. Брозович, 5. Галярдини, 15. Йънг, 9. Лукаку, 10. Лаутаро

Шахтьор Донецк: 30. Пятов, 98. Додо, 4. Кривцов, 5. Хочолава, 22. Матвиенко, 8. Антонио, 6. Степаненко, 11. Марлош, 21. Алан Патрик, 7. Тайсон, 10. Ж. Мораеш