Интер с нова издънка в Серия “А” – загуби точки у дома срещу Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Интер загуби нови точки в битката за титлата в италианското първенство, след като завърши 1:1 у дома срещу Каляри в мач от 21-вия кръг на Серия “А”. 

“Нерадзурите” имаха аванс в мача след попадение на Лаутаро Мартинес в 29-ата минута, но Раджа Наинголан смълча “Джузепе Меаца” с гол в 78-ата минута и донесе точката на Каляри.

Наставникът на домакините Антонио Конте заложи на новото попълнение Ашли Йънг като титуляр, а бившият футболист на Манчестър Юнайтед се отчете с асистенция за попадението на Лаутаро. Двубоят започна по-силно за Каляри, които пропуснаха да открият рзеултата чрез Джовани Симеоне, чийто удар мина над вратата. В 14-ата минута Интер вкара попадение, но голът бе отменен поради засада и радостта на Николо Барела бе напразна.

В 23-ата минута на срещата, вратарят на гостите Алесио Краньо направи отлично спасяване при шут на Лаутаро Мартинес. Шест минути след това обаче аржентинският национал откри резултата. Ашли Йънг центрира отлично и прати топката на главата на Мартинес, който даде аванс на “синьо-черните”. Четири минути преди края на първото полувреме, Лаутаро можеше да вкара втори гол в мача, но ударът му бе отразен от Краньо със сетни усилия.

Второто полувреме започна с натиск на Интер и Ромелу Лукаку пропусна да удвои аванса на домакините. В 59-ата минута халфът на домакините Стефано Сенси също пропусна добра възможност за попадение. След няколко пропуснати възможност от Интер, Каляри изравни резултата. Раджа Наинголан шутира от 20-на метра и топката рикошира в Бастони, като Ханданович бе безпомощен – 1:1.

В 81-вата минута Интер можеше отново да поведе след добра акция на Лукаку, но ударът на белгийския национал бе в аут. “Нерадзурите” не успяха да вкарат втори гол и се задоволиха само с точка от тази среща. Дори Лаутаро Мартинес бе изгонен в продължението на мача и ще пропусне следващия двубой на своя тим.

След това равенство, Интер изостава на 3 точки от лидера Ювентус, който тази вечер гостува на Наполи. Тимът на Каляри пък събра 31 пункта и се намира на 6-ата позиция в класирането.