Интер се измъчи с втородивизионния Парма за купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" имаха нужда от 120 минути, за преодолеят пармалатите

Интер се класира за 1/4-финалите в Купата на Италия след като победи втородивизионния Парма с 2:1 след продължения. “Нерадзурите” губеха до 88-та минута, но се добраха до допълнителни 30 минути, в които стигнаха и до крайния успех.

Срещата на “Сан Сиро” започна равностойно, а в 23-та минута домакините можеха да открият след като Галярдини получи добра топка на границата на наказателното поле.

Той стреля, но топката профуча покрай лявата греда на Буфон. В 38-та минута Парма дочака своя момент и вкара за 0:1. Станко Юрич получи подаване, позиционира се добре за изстрел от около 15 метра и заби топката в горния десен ъгъл на Онана.

В добавеното време на първата част след изпълнение на пряк свободен удар Интер имаше претенции за дузпа, ситуацията беше разгледана с ВАР, но до наказателен удар не се стигна.

След почивката Интер вдигна сериозно оборотите в опит да намери изравнителен гол, като на няколко пъти бяха много близо до това, но Буфон се намеси много добре.

В 88-та минута обаче в крайна сметка гол падна. След центриране към Джеко топката беше изчистена в краката на Лаутаро Мартинес и той матира Буфон с гол в горния десен ъгъл.

Така се стигна до допълнителни 30 минути, като в първите 15 нямаше нищо интересно, но в 110-та минута след центриране на Ди Марко, Буфон боксира, но Ачерби се озова на правилното място да стреля с глава и отбеляза за 2:1.