google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер спечели гостуването си на Дженоа с 3:0 на “Луиджи Ферарис” в мач от 36-ия кръг на италианската Серия “А”. Попаденията за “нерадзурите” реализираха Ромелу Лукаку на два пъти и Алексис Санчес. С този си успех отборът на Интер се върна на 2-рото място в шампионата, като има точка повече от третия Аталанта след 36 изиграни мача.

Наставникът на гостите Антонио Конте извърши шест помени в своя състав в сравнение с предишния мач на тима – 0:0 с Фиорентина. В отбрана пред вратаря Ханданович стартираха Диего Годин, Андреа Ранокия и Милан Шкринияр, а място в халфовата линия намериха Роберто Галиярдини, Кристиан Ериксен, Виктор Моузес, Марсело Брозович и Кристиан Бираги. Лаутаро и Лукаку пък действаха в предни позиции.

Тимът на Дженуа пък започна в схема 3-5-2, като атаката бе водена от Андреа Пинамонти и Андреа Фавили. Отсъстващи в тима на “грифоните” бяха Стефано Стураро и Иван Радованович.

В 8-ата минута на срещата бе първата опасност пред една от двете врати, като Пинамонти от домакините стреля неточно. Малко след това Ериксен и Лукаку опитаха да застрашат вратаря на съперника Матия Перин. В 22-ата Интер организира страхотна атака, като Марсело Брозович стреля силно по земя, но ударът мина на сантиметри от вратата.

В 34-ата минута Интер направи ново добро нападение. Бираги центрира отлично към Ромелу Лукаку, който с удар с глава откри резултата – 0:1. Белгийският национал вкара 22-рия си гол за сезона в Серия “А”, с което затвърди отличната си форма. 

Началните минути на второто полувреме не предложиха много интересни моменти пред двете врати. В 70-ата Виктор Моузес пропусна добър шанс за попадение за гостите.

Интер успя да реши крайния изход на мача с първия си точен удар за втората част. В 83-ата минута Моузес комбинира с Алексис Санчес, който с хубав завършващ шут прати топката в мрежата на Матия Перин – 0:2.

В продължението на двубоя Лукаку демонстрира високата си класа и вкара трето попадение за своя тим с елегантен удар, с което оформи и крайният резултат – 0:3.