Интер сложи край на партньорство, продължило четвърт век
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Компанията "Pirelli" се появява за пръв път на екипа на "нерадзурите" преди 26 години.

Отборът на Интер официално обяви новия си генерален спонсор, който ще стои на екипировката на тима.

“Нерадзурите” подписаха със сайта “Socios”, посветен на футболните запалянковци, който заменя емблематичната компания “Pirelli”.

По този начин италианският гранд прекъсна партньорство, продължило близо 26 години!

Шампионът Интер заяви, че с новия спонсор от клуба дават началото на нова ера в своята история.

“Интер обяви ново голямо партньорство със Socios.com, водещите доставчици на блокчейн за световната спортна и развлекателна индустрия. Чрез това партньорство клубът ще популяризира скоро пуснатия на пазара фенски жетон $INTER от предната част на фланелката си”, написаха в официалното съобщение от клуба.

Компанията “Pirelli” се появява за пръв път на екипа на Интер през далечната 1995 година, когато президент на “нерадзурите” е Масимо Морати. В тогавашния момент произведителят на гуми сменя компанията за местни продукти “Cesare Fiorucci”.

Интер сложи край на партньорство, продължило четвърт век 1

За пръв път през 2014 година настъпва разрив в отношенията между италианския гранд и “Pirelli”, но въпреки това през 2016 година е подписан нов договор между двете страни за сътрудничество, който е за срок от 5 години.

Днес най-дългото споразумение между спонсор и клуб е вече в историята!

Интер сложи край на партньорство, продължило четвърт век 2

Водени от емоцията по успехите с “Pirelli”, много от привържениците на Интер не одобряват решението на ръководството.

Въпреки това финансовата инжекция, която “нерадзурите” ще получат от новия спонсор, е почти двойна в сравнение с производителя на гуми.

“Socios” ще налива по 20 милиона евро годишно в италианския гранд, което подрежда Интер на третата позиция по приходи от генерален спонсор след отборите на Ювентус от “Jeep” и Фиорентина от “Mediacom”.