Искаш да тренираш с Майк – плащаш хиляди долари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След добре подготвена кампания в социалните мрежи, в която бившият световен шампион Майк Тайсън показа, че дори на 53 се намира в страхотна форма, Динозавъра обяви официално, че се връща в голямата игра. Целта на Тайсън е да направи серия от благотворителни срещи.

Легендата обаче има намерение да започне и нова инициатива, която до момента изглеждаше невъзможна – шанс на фенове да тренират с него по време на подготовката му.

Тайсън стартира процес по наддаване за тричасова тренировка с него. То ще продължи до 27-ми май и очакването е да достигне сума от 70 000 долара.

Как ще изглежда една такава среща с един от най-митичните боксьори за всички времена?

За “скромната” сума от няколко десетки хиляди долара победителят в търга ще може да доведе един-двама приятели на тренировката. Освен снимка с легендата, късметлията ще получи тениска и ръкавици 30 дни след срещата им. Услугата включва и обяд с Динозавъра. Целият план ще се реализира успешно през 2021-ва година. В момента се очаква потвърждение на датите.

Междувременно събитията около Майк в последно време разпалиха страсти с позитивен и негативен уклон. Бившият световен шампион в две теглови категории Дейвид Хей атакува Тайсън, заявявайки, че Железния е извън топ 5 на най-дъбрите боксьори в историята.

„Колко двубоя е провел, в които е изостанал по точки, бил е повалян, наряняван и се е връщал? В това е въпросът. Никога не съм го виждал да преодолява несгодите. Не си спомням нито един двубой, в който Тайсън да е изпитвал някакви проблеми и да е обръщал нещата в своя полза. В момента, в който започва да губи или изпитва проблеми, той не успява да промени нищо. Много боксьори са имали трудни битки, в които са били на ръба на загубата и са намерили начин да се върнат. Не съм виждал това в Тайсън. Трудно ми е да поставя някой в челната петица на всички времена в тежка категория, ако никога не е имал бой, който е губил, но се е връщал и е побеждавал. Не можете да се наредите сред най-добрите боксьори без никога да сте претърпели побой и да се изпитали болка, за да се върнете и да победите”, отсече Хей.

В последните няколко седмици Тайсън получи възможности за доста солидни договори, включително възможност да се бие с голи ръце с гарантирани 20 милиона долара начален хонорар.