Испания излезе на върха в групата си след лесен успех над Чехия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Втора поредна победа за селекцията на Луис Енрике в Лигата на нациите

Испания победи Чехия с 2:0 на “Естадио Ла Росаледа” в Малага и записа втора поредна победа в Лигата на нациите. С този успех селекцията на Луис Енрике излезе начело в група 2 на Лига А с актив от 8 точки, като има една повече от втория Португалия, който тази вечер загуби от Швейцария с 0:1.

Луис Енрике завъртя почти целия си състав и в стартовите 11 имаше много промени в сравнение с мача с Швейцария. Селекционерът заложи от първата минута на играчи като Карвахал, Алонсо, Солер, Родри, Коке, Олмо и Асенсио.

Чешкият тим имаше първите по-добри възможности за гол в срещата, но Испания откри резултата. В 24-ата минута Марко Асенсио свърши страхотна работа и подаде към Карлос Солер, който с прецизен удар вкара за 1:0. Това беше и единственият точен удар на испанците през първата част, докато гостите имаха два шута в очеранията на вратата, пазена от Унай Симон.

Испания игра доста по-добре през второто полувреме, но въпреки това чехите се противопоставиха. Якуб Пешек и Алекс Крал имаха шансове за изравнително попадение, преди Пабло Сарабия да направи 2:0 в 75-ата минута.

“Ла Фурия” спечели комфортно срещата и постигна втора победа в Лигата на нациите този сезон след минималния успех над Швейцария преди няколко дни. Иберийците са начело в групата си с 8 точки, докато Португалия има 7, а Чехия (4 т.) и Швейцария (3 т.) следват в класирането.