Испания победи Франция с 2:1 и ще играе на финала на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Ла Роха“ ще се бори за титлата на европейското в Германия.

Испания успя да се справи с Франция с 2:1 и да се класира за финала на Европейското първенство в Германия, където отборът ще се изправи срещу Англия или Нидерландия, които играят в сряда вечер.

Испания стартира мача в своя типичен стил – атакуващо и търсещи гола. Въпреки това обаче, „Петлите“ бяха тези, които отбелязаха 1вия гол като той дойде в 9тата минута и беше дело на Рандал Коло Муани, който заби топката неспасяемо с глава във вратата на „Ла Роха“ след фантастична асистенция от Килиан Мбапе.

Въпреки допуснатото попадение, „Ла Роха“ не се смутиха и успя да постигнал пълен обрат в следващите минути. Тийнейджърът на Барселона Ламин Ямал вкара феноменален гол извън наказателното поле като топката се отби в странични стълб и попадна във вратата на Франция в 21вата минута, за да изравни резултата. Само 4 минути по-късно, Дани Олмо шутира вътре в наказателното поле като топка се отклони в Жул Кунде и се стигна до автогол и първа преднина в мача за Испания.

Килиан Мбапе имаше шанс в края на мача в 86тата минута да изравни резултата с удар от наказателното поле, но той беше твърде неточен и не предизвика дори спасяване от испанския вратар.