Испания прегази Коста Рика без капка жал със 7:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ла Фурия" загатна, че ще е един от фаворитите на Мондиал 2022

Испания започна със стил участието си на Световното първенство в Катар тази година, след като отнесе със 7:0 Коста Рика в мача им от група “Е” на Мондиала.

Два гола вкара нападателят на Барселона – Феран Торес, а по един добавиха Дани Олмо и Маркос Асенсио.

Още в 11-а минута Коста Рика се преклони пред натиска на “Ла Фурия”. След перфектна многоходова атака, Гави чукна във въздуха за Дани Олмо, а той овладя по отличен начин се обърна, за да прехвърли Кейлор Навас за 1:0.

В 21-а минута след поредната постепенна атака на испанците, Алба получи топката на крилото и центрира остро, а на правилното място беше Асенсио, който удвои аванса на своя отбор.
Испания прегази Коста Рика без капка жал със 7:0 1След половин час игра се стигна и до дузпа за Испания, след като Педри беше съборен в наказателното поле, а Феран Торес технично вкара на 11-те метра за 3:0.

Началото на втората част не промени нещата на терена и в 54-та минута Феран Торес получи топката в наказателното поле и се възползва от объркване между Брайън Овиедо и Кейлор Навас, за да се обърне и да мушне топката във вратата.

Около четвърт час преди края още един талант от Барселона наниза гол. Гави получи от Мората и стреля от дистанция, топката се отби преди да влети в мрежата на Кейлор Навас за 5:0.

В последната минута на редовното време и Карлос Солер се нареди сред голмайсторите след мощен изстрел в мрежата на Навас. В добавеното време и Алваро Мората наниза гол за Испания след асистенция на Дани Олмо и оформи крайното 7:0.

Така Испания записа най-звучната си победа на световни футболни финали, след като досега този рекорд беше с българско участие – успехът им над нашия национален отбор на Мондиала през 1998 с 6:1.