Испански експерт: Ман Сити се отказва от Лео Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според Хънтър причините за провала на сделката са космическата заплата и възрастта на аржентинеца

Манчестър Сити е взел решение да се откаже от намеренията си да привлече аржентинската звезда на Барселона Лео Меси, съобщава Sky Sports, цитирайки испанския футболен експерт Семра Хънтър.

Манчестър Сити беше смятан за основен фаворит за трансфера на 33-годишния Меси, чийто контракт с каталунците изтича в края на сезона.

Експертът обаче твърди, че сделката с шесткратния носител на “Златната топка” няма да се осъществи, като основните причини били неговата годишна заплата в размер на 100 милиона евро и напредналата му възраст.

“Научих го от човек с висок пост и запознат със ситуацията,” коментира Хънтър. “Манчестър Сити няма да наддава за Лионел Меси. Въз основа на информацията, с която разполагам, от днес тази врата е затворена.

“Те (Сити) имат своите причини за това. Всъщност причините са две: възраст и финанси. Говорейки за възрастта, той се насочва към последните години на кариерата си.

“Меси ще е различен от това, което сме виждали през последните 17 години с Барселона. Дори самият той признава, че се доближава до ужасяващото съобщение за отказването си…

“Това върви ръка за ръка с финансите, защото въпреки че би могъл да се присъедини безплатно, заплатите му са астрономически високи – той печели около 100 милиона евро годишно.

“Това би било огромна финансова тежест за всеки клуб, особено предвид факта, че сме в средата на глобална пандемия.

“Всички са ударени икономически и клубовете също не са имунизирани срещу това. През последното лято видяхме, че клубовете променят стратегиите си по време на трансферния прозорец.

“Някои от тях, като Реал Мадрид например, не закупиха нито един играч. Повечето от тях се опитват да продадат, някои от тях се опитват да отложат сделки на този етап и да изчакат, за да могат евентуално да направят по-големи трансфери в бъдеще. А 100 милиона евро е огромен стрес от гледна точка на заплатите.

“Или трябва да разтоварите някои от най-добре печелещите, или да продадете играчи или да направите други орязвания в клуба, за да можеш да привлечеш Меси…”