Испански халф отказва да преподпише с Байерн, иска в Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара е отказал да сложи подписа си върху нов договор с клуба. Вместо това, желанието на испанецът е да премине в Ливърпул, информира немското издание „Билд“. Контрактът на 29-годишния национал на Испания с баварския клуб изтича през лятото на следващата година.

Шампионите на Германия имат желание да задържат Тиаго и са му предложили нов контракт още миналия месец. Двете страни успели да постигнат принципна договорка, но в последния момент халфът променил решението си и отказал да подпише.

От ръководството на Байерн смятат, че полузащитника иска да продължи кариерата си някъде другаде, а в германските медии веднага се разнесе слухът, че Тиаго признал пред свои съотборници, за желанието си да заиграе на „Анфийлд“.

Ако баварския гранд не успее да убеди испанецът да подпише нов договор, има огромен шанс халфът да бъде продаден през това лято, за да не си замине после като свободен агент. От Байерн ще търсят 50 милиона евро за правата на Тиаго.

От Ливърпул пък не са на вълна скъпи придобивки, заради специфичната финансова ситуация, породена от коронавируса. Това бе причината да се откаже и трансферът на Тимо Вернер, въпреки, че желанието на немския национал бе да играе на „Анфийлд“. Вместо това Вернер ще продължи кариерата си в Челси. „Червените“ обаче имат склонност да използват възможността, когато им се отвори добра сделка за качествен играч.