Испанските грандове пожелаха Леон Горецка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона и Реал Мадрид са започнали проучвания как може да вземат халфа на Байерн Мюнхен Леон Горецка през лятото

Според информация на журналиста Флориан Плетенберг от Sport1, полузащитникът на Байерн Мюнхен Леон Горецка се очертава като лятна трансферна цел за гигантите от Ла Лига Барселона и Реал Мадрид, като и двата отбора правят запитвания за германския национал.

Леон Горецка премина през младежките редици в Бохум, преди да подпише с Шалке 04 през 2013 г., където прекара пет години, превръщайки се в един от най-добрите млади халфове в Бундеслигата. Байерн Мюнхен го привлече през лятото на 2018 г. и 26-годишният футболист се утвърди като ключов играч за баварския гранд.

Към днешна дата Горецка има 112 мача за Байерн Мюнхен, като е записал 25 гола и 27 асистенции, спечелвайки редица трофея. Кампанията 2020/21 беше страхотна за германския национал, въпреки че имаше няколко проблема с контузии, тъй като завърши с 8 гола и 9 асистенции в 32 мача във всички състезания. Понастоящем Горецка е с германския национален отбор на Евро 2020, като той помогна на Бундестима да се класира за 1/8-финалите, отбелязвайки късен изравнителен гол при равенството 2:2 срещу Унгария в сряда. Ключов играч за своя клуб и държава, 26-годишният футболист навлиза в последната година от договора си с Байерн Мюнхен, което води до спекулации за бъдещето му.

В информацията на Sport1 се посочва, че наскоро Горецка е сменил агентите си и тепърва ще подписва нов договор с Байерн Мюнхен, като има разногласия относно предлаганата заплата, което сега предизвика интереса на Барселона и Реал Мадрид. Търсенето на нов полузащитник от страна на Барселона не е тайна, тъй като те не успяха да вземат Вайналдум със свободен трансфер, тъй като той избра ПСЖ в последния момент. След като Серхууио Бускетс не става по-млад, а бъдещето на Миралем Пянич и Филипе Коутиньо е несигурно, така че добавянето на още един централен полузащитник би имало смисъл за каталунците.

Подобно на Барселона, Реал Мадрид също се нуждае от нов класен играч в средата на терена, тъй като Лука Модрич навлиза във финалната фаза на кариерата си, докато Тони Кроос също не е първа младост. Именно Горецка може да бъде бъдещ партньор на Кроос в средата на терена, като двамата играят заедно в германския национален отбор.