Испанското правителство: Ла лига може да стартира през май

Прочетена:164
Испанското правителство: Ла лига може да стартира през май 1
0 0

Футболния шампионат на Испания може да се готви за подновяване в средата или в края на месец май. Испанската футболна лига е получила официално одобрение от правителството. В заключение местните власти обявяват, че подновяването на спортните мероприятия ще има силен положителен ефект за обществото и дори ще помогне при борбата с тежкия вирус.

Здравното министерство на страната обаче не разрешава да се правят масови тестване на всички играчи от „Ла лига“. Първоначално се смяташе, за всички футболисти от елита на Испания ще минат прегледи преди възобновяването на тренировъчния процес през май.

“Тестове могат да се правят само и единствено на медицинско основание. Има ред, който е определен от здравните власти, издали сме заповед за него” – каза министърът на здравеопазването Салвадор Ия.

От вестник „Ел Мундо“ съобщават още подробности за документа, който е разписан от правителството на Испания. Там пише, че “подновяване на Ла Лига ще има положителен политически ефект за имиджа на страната, след като двата най-големи бранда на Испания са футболните отбори Барселона и Реал Мадрид.

Футболът е отговорен за 1,4% от брутния вътрешен продукт на иберийската държава. В него пряко са ангажирани повече от 185 000 работни места.

В държавния документ се посочват три различни сценария. При най-ранния възможен, отборите ще могат да тренират на няколко групи от 11-ти май. След което, на 18 или 25 май тимовете ще могат да тренират с пълните си състави.

 

Сподели