Истинските изпитания за Германия на Европейското започват срещу Дания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще продължи ли Бундестимът със силните си изяви на домашното първенство Евро 2024?

Германия имаше разочароваща 2023 г., в която записа доста колебливи резултати – изпрати годината с поражения от Турция и Австрия. Подобни изяви на Бундестима не вдъхваха самочувствие на нацията, че отборът на Юлиан Нагелсман може да се бори за титлата на домашното Евро 2024. Но с настъпването на 2024 г. нещо в тима се промени – победи над Франция и Нидерландия през март в контроли, като видяхме и силно представяне в груповата фаза на Евро 2024.

Германия спечели седем от общо девет възможни точки в мачовете от група А на Европейското, като вкара осем гола и допусна две попадения. Немците бяха особено впечатляващ в първия мач срещу Шотландия при успеха с 5:1. Но трябва и да признаем, че те се спасиха в края от поражение в третата среща с Швейцария, като загубата щеше да ги остави втори в групата.

Истината е, че сериозните изпитания и тестове за Бундестима започват с 1/8-финалния двубой срещу Дания в събота. Датчаните завършиха втори в група С – зад победителя в групата Англия. Датчаните бяха отговорни за само два от седемте гола в група C – въпреки че страхотния удар на Мортен Хюлманд срещу Англия със сигурност ще остане като претендент за гол на турнира. Датчаните се класираха за фазите на елиминациите на поредни европейски финали за първи път и ще се стремят да стигнат отново по-далеч в турнира.

Докато представянето на Германия срещу Швейцария във финалния групов мач остави много да се желае, то на футболистите на Бундестима може да им бъде простено, че намалиха оборотите, тъй като мястото им в 1/8-финалите бе гарантирано. В събота предстои да видим дали възпитаниците на Юлиан Нагелсман наистина са претенденти за титлата на Евро 2024 или датският отбор ще ги спре още в ранна фаза на турнира.