Исторически гол на Леао беляза победата на Милан срещу Сасуоло
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" остават начело в Серия А като имат точка преднина спрямо втория в класирането Интер

Тимът на Милан постигна важна победа в италианската Серия А, след като надви Сасуоло с 2:1 като гост. Двубоят на “Мапей Стейдиъм” бе доста равностоен, но “росонерите” бяха по-ефективни пред вратата на съперника. Попаденията за Милан отбелязаха Рафаел Леао и Алексис Салемакерс, a Берарди бе точен за домакините в края на мача.

С тази си победа “червено-черните” събраха 31 точки след 13 изиграни срещи и остават на върха в Серия А. Милан има точка аванс пред втория Интер, който този следобед победи Специя с 2:1.

В отсъствието на Златан Ибрахимович, който е контузен, Стефано Пиоли заложи на Рафаел Леао на върха на атаката, а зад него действаха Брахим Диас, Хакан Чалханоглу и Салемакерс. Нападението на Сасуоло пък бе водено от Грегоар Дерфел, който имаше подкрепата на Берарди. Джуричич и Амед Траоре.

Още в 6-ата секунда на двубоя тимът на Милан откри резултата чрез Рафаел Леао. Това беше и най-бързото попадение в историята на всички европейски елитни първенства (топ 5 на Стария континент).

В 24-ата минута Сасуоло можеше да изравни резултата, но шутът на Берарди бе спасен от Джанлуиджи Донарума. Малко след това крилото на домакините пробва нов удар, но този път Романьоли го блокира.

120 секунди по-късно Милан удвои преднината си с гол на Алексис Салемакерс. 21-годишният футболист получи чудесно подаване от Тео Ернандес и без проблеми прати топката в мрежата на “синьо-черните” – 0:2.

Двата отбора имаха шансове за попадения до края на първото полувреме, но пропуски направиха Леао и Джуричич.

Сасуоло започна по-активно второто полувреме и имаше шансове да намалят резултата, но Берарди и Траоре не успяха да се разпишат. В 72-рата минута пък Милан можеше да реши всичко в мача с трето попадение, ако не бе пропускът на Салемакерс. Дванадесет минути преди края на срещата младият талант на гостите Йенс Петер Хауге имаше добра възможност да се разпише, но Андреа Консили спаси.

В 89-ата минута Доменико Берарди върна едно попадение за домакините, но време за нещо повече пред тях нямаше и Милан си тръгна като победител от “Мапей Стейдиъм”.