google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полският нападател на носителя на Шампионска лига Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски, е първият футболист, който спечелва требъл и става голмайстор на всички състезания, в които е участвал през кампанията. Полякът вкара 34 попадения в Бундеслигата, 6 в турнира за Купата на Германия и 15 в Шампионската лига, която снощи бе спечелена от баварците след успех с 1:0 над Пари Сен Жермен.

Полският национал вкара общо впечатляващите 55 гола във всички турнири, като никой играч от петте водещи първенства в Европа не е вкарал повече попадения от него. След Левандовски останаха Чиро Имобиле от Лацио (39 гола) и Кристиано Роналдо от Ювентус (37 гола). В топ 5 са още нападателя на Интер – Ромелу Лукаку от Интер, както и Тимо Вернер, който вкара 34 гола за РБ Лайпциц.

След Левандоски в класацията при голмайсторите в Шампионската лига останаха други двама представители на Бундеслигата – Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд с 10 гола (два от които с екипа на РБ Залцбург) и Серж Гнабри, който допринесе за триумфа на Байерн с 9 попадения.

Едно е сигурно, ако тази година се връчваше златна топка, то тя щеше да бъде за Роберт Левандовски. Полякът направи феноменален сезон, за който Меси и Роналдо могат само да завиждат.