Историческо постижение за Роналдо след силния му мач срещу Лацио
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите футболисти в света, а според мнозина най-добрият, Кристиано Роналдо записа поредно историческо постижение. Снощи португалецът вкара 2 гола във вратата на Лацио при победата на Ювентус с 2:1 на “Алианц Стейдиъм”. Роналдо стана първият играч в историята на футбола, който има поне 50 гола в 3 от големите първенства в Европа – италианската Серия “А”, испанската “Примера Дивисион” и английската Висшата лига.

Роналдо впечатлява по терените в Италия като е вкарал 50 попадения за едва 61 мача, което също е рекорд сред играчите, дебютирали в Калчото от сезон 1994/95 година. До този момент постижението се държеше от бившия нападател на Милан Андрий Шевченко. Украинецът имаше нужда от 68 срещи, за да вкара 50 попадения.

Роналдо коментира и победата над Лацио като заяви, че в Юве са очаквали труден мач. Според него “бианконерите” имат страхотен отбор, който винаги иска още.

“Очаквахме труден мач срещу тим, който прави добър сезон. Радостни сме от успеха. Индивидуалните рекорди са важни, но по-важното е отборът да постига победи. Имаме страхотен тим и днес го показахме, но винаги искаме още. Остават ни още 4 мача, в които нямаме право на грешка. Призът за голмайстор на сезона има стойност, ако с головете си си доринесъл за победи на своя отбор”, заяви Роналдо след мача пред Sky Italia.