Историята на новия бос на Ботев: От Висшата лига до Коматево
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зингаревич се е укривал в САЩ заради проблеми с руските власти

Историята на почти сигурния нов собственик на Ботев Пловдив Антон Зингаревич е много интересна. Почти всички вече са наясно, че семейството на руснака е сред най-богатите в Русия, а бизнесменът е попадал под ударите на закона и за известно време се е укривал в САЩ.

Антон Зингаревич е родом от Санкт Петербург, но животът му преминава далеч от родината. Той завършва “Предприемачество” в Лондон, където до ден днешен живее. През 2012 г. стартира неговата футболна авантюра. Той закупува тима на Рединг. Благодарение на усилията на Зингаревич, “кралските поданици” спечелват промоция във Висшата лига, но сезон по-късно губят мястото си в елитната дивизия. През 2014 г. младият бизнесмен продава пакета си акции и напуска Рединг. Малко след това той закупува датския футболен клуб Фремад Амагер. В момента отборът е в средата на таблицата на Първа дивизия – второто ниво в датския футбол.

Официалният бизнес на Зингаревич е свързан с енергетиката. Дълго време бизнесменът е имал сериозни проблеми с правосъдието. Новият бос на “канарчетата” е бил разследван за присвояване на 2,5 милиона рубли и организиране на престъпна група, пише БТВ. Разследването е подновено преди година, а Зингаревич се е укривал в САЩ, тъй като страната няма договор с Русия за екстрадиция.

Испанската медия “Vozpopuli” прави разкритие, че Зингаревич се е срещал с руски мафиоти в Марбея. Медията съобщава, че на 8 март 2018 година руският бизнсмен е бил засечен с един от най-влиятелните нарушители на закона в цял свят – Василий Христофоров.

Без съмнение, Антон Зингаревич има спорно минало, но обещава светло бъдеще за тима на Ботев Пловдив. Ще разберем съвсем скоро дали руският милиардер ще изпълни обещанията си и “жълто-черните” ще бъдат сред най-силните отбори в българския шампионат.