Италиански отбори с интерес към Мартин Петков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски може да последва примера на Славия и Черно море и да продаде един от най-големите си таланти във силно западноевропейско първенство. Два отбора от Италия следят внимателно представянето на Мартин Петков и се очаква да пратят оферта за него, ако го харесат в предстоящите мачове до края на кампанията с Лудогорец и Локомотив (Пловдив), съобщава вестник „Меридиан Мач“.

Интерес към младия полузащитник имаше е миналата година, но тогава Петков загърби предложенията, за да се възползва от възможността да играе за първия отбор на Левски. През настоящата кампания юношата на „сините“ изигра 19 мача, в които се разписа три пъти – веднъж за първенство и още два пъти в турнира за Купата на България.

На „Георги Аспарухов“ обаче няма да ударят джакпот, на какъвто се радват Славия и Черно море. Причината е , че Петков не е играл толкова много при мъжете, сравнено с Филип Кръстев и Мартин Минчев. Продуктът на „синята“ школа се появява основно като резерва. Чуждестранните скаути се чудят и коя е силната му позиция. В мачовете за юношеските формации на Левски и младежкия национален отбор Петков играе като централен нападател, докато в Левски запълва всевъзможни дупки и е играл като ляво крило, дясно крило и втори нападател.

Ръководството на „сините“ няма да прави спънки на Мартин, особено след като е ясно, че отборът ще се нуждае от това, да продаде част от своите футболисти. Един от най-конвертируемите футболисти на Левски – Холмар Ейолфсон, но той почти сигурно ще остане, заради операцията, която трябваше да му се направи. На „Герена“ усилено търсят и нов отбор за Насиру Мохамед, който се счита за голяма трансферна издънка. Левски ще иска да задържи поне един измежду двамата нидерландци – Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс, за да не се разбие напълно отбора.

За последно Левски осъществи голям трансфер през 2017-та, когато Мидтиланд плати 500 000 евро за друг юноша на „сините“ – Божидар Краев.

1️⃣:2️⃣"Левски" загуби с 1:2 от "Славия" в мач от 29-ия кръг. Попадението за "сините" вкара Станислав Иванов, а за…

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, July 4, 2020